به گزارش همشهری آنلاین، دکتر سزاوار، متخصص قلب و عروق در مورد نوسان فشار گفت: از نظر علمی اصطلاحی تحت عنوان نوسان فشار نداریم. اگر فردی فشارش خیلی تغییر میکند و بالا و پایین میرود، معمولا به دلیل شیوه زندگی است. مبنای ما برای میزان فشار خون فرد، متوسط فشار خون در ۲۴ ساعت است یا متوسط فشار خونی که بیمار دارد.
وی افزود: با روشهای مختلفی فشار یک فرد را تعیین میکنیم؛ یا یک فشار ۲۴ ساعته از او میگیریم یا به خود بیمار یک سازوکار یاد میدهیم که فشارش را بگیرد یا این که در مطب چند بار فشارش را میگیریم و بعد متوسط فشار خون فرد به دست میآید و متوجه میشویم که فرد فشار خون دارد یا خیر.
سزاوار در ادامه عنوان کرد: فشار خون در همه افراد، متغیر است. مثلا خوردن قهوه و استعمال سیگار فشار را بالا میبرد یا فرد اگر بخوابد فشارش پایین میآید، مبنای ما فشار خون در یک لحظه نیست.
فشار خون بالا چند است ؟
این متخصص قلب و عروق در مورد ارتباط سبک زندگی با فشار خون گفت: اگر فشار یک فرد نوسان دارد به دلیل شیوه زندگی او است؛ مثلا یا کم تحرک است یا استرس فراوان و اضطراب دارد. ممکن است به این دلیل باشد که فرد داروی خاصی مصرف میکند یا خوابش نامنظم است. بنابراین مبنای این که یک نفر چقدر در معرض مخاطرات فشار خون است نوسان فشار نیست بلکه همان فشار خونی است که فشار ۲۴ ساعته میدانیم یا همان فشار متوسطی که دارد.
آیا قند و نمک روی فشار خون تأثیر دارند؟
وی در ادامه خاطرنشان کرد: قند یا نمک تأثیری در فشار خون ندارد. ما به فرد مراجعه کننده که فاکتورهای متعدد خطر را دارد، توصیه میکنیم مواردی را رعایت کند. مثلا غذای کم نمک و کم چرب مصرف کند، ورزش کند و سیگار نکشد، اما قند اصولا روی فشار خون فرد تأثیری ندارد مگر در فردی که قند و فشار با هم دارد که در نهایت مصرف قند، خطر بیشتری برای او دارد.
چه عواملی باعث افزایش فشار خون میشوند؟
سزاوار در مورد عواملی که به طور کلی باعث افزایش فشار خون میشوند گفت: رژیم غذایی پرنمک، زمینه ارثی، وزن بالا، کم تحرکی و مصرف دخانیات عواملی هستند که باعث افزایش فشار خون میشوند.
آیا فشار خون بالا علائم مشخصی دارد؟
وی در پایان خاطرنشان کرد: در اکثر موارد فشار خون بالا بدون علامت است. خیلی از افراد هستند که فشار ۲۲ دارند و هیچ علامتی ندارند و خیلی افراد هستند با فشار ۱۵ ممکن است علامتی داشته باشند. هیچ ارتباط مشخصی بین علامتهای خاص و فشار خون وجود ندارد.
منبع: بهداشت نیوز
نظر شما